РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЗА ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ
ОТ ВАРНА
ДО КАСЕЛ КАЛДЕН
/ГЕРМАНИЯ/ И ОБРАТНО

  • Чартърните полети са директни.
  • В цените са включени летищни такси.
  • В цената е включен 5 кг ръчен багаж и 20 кг багаж за багажното отделение.
  • За всички чартърни полети е възможно авиокомпанията да направи промени в часовете на излитане и кацане.
  • За информация относно цена на чартърен самолетен билет, наличност на свободни места и резервация, можете да изпратите запитване ТУК

В цената на чартърните самолетни билети - еднопосочни и двупосочни от и до Германия е включен и билет за влак. Билетът за влак е валиден за цяла Германия.  Независимо от летището, дестинацията на пътуване с влак може да бъде всяка ж.п. гара в Германия. Прочети повече ТУК

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕТИЩЕ КАСЕЛ КАЛДЕН (KSF)

 

Летище Касел Калден (KSF)
Летище Касел Калден (KSF)

Регионално летище Касел Калден е с IATA код: KSF. На немски се изписва по следния начин: Flughafen Kassel-Calden. Намира се на 16 км северозападно от град Касел в провинция Хесен (Hessen) в Германия.

Летище Касел Калден (KSF) разполага само с един малък пътнически терминал, който предлага базови услуги за пътуващите, няколко магазина и гишета за коли под наем. Пистата на летище Касел е с дължина 2500 м. и ширина 45 м. В аеропорта има 10 гишета за регистриране на пътници, два изхода за пътници от шенгенската зана и един изход за тези, които не са в шенгенската зона. Пътниците се извозват с автобуси до самолетите, не са налични директни ръкави, свързващи основната сграда с паркиралите самолети, както е разпространено на по-големите летища.

Директни чартърни полети от Варна до летище Касел Калден (KSF)
През летния сезон от май до октомври се изпълняват директни чартърни полети от Летище Варна (VAR) до Летище Касел Калден (KSF). Поради факта, че летище Касел Калден (KSF) е доста централно разположено в Германия, така то е много удобно за пасажерите от и до него. Освен това е много добре свързано с всички останали градове с жп транспорт на Deutsche Bahn, а в цената на чартърните ни самолетни билети е включен и билета за влак. По този нчим може да пътувате много по-изгодно и да спестите доста средства.

Транспорт до и от летище Касел Калден (KSF)
Летището е достъпно както с кола, такси така и с обществен транспор. Може да ползвате автобусни линии номера: 46, 47, 100 и 130 в зависимост от това до къде желаете да пътувате.
С влак: В Касел има две жп гари. След като пристигнете на жп гарата, може да продължите с такси или с автобус до летището.